Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Počet žiakov s ochorením COVID-19 na ZŠ v pôsobnosti Košíc opäť klesol

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Košice sú podľa COVID automatu od začiatku tohto týždňa v druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe.

Košice 5. októbra (TASR) – Počet žiakov, ako aj zamestnancov škôl infikovaných novým koronavírusom oproti minulému týždňu klesol na polovicu. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke s tým, že sa znížil aj celkový počet základných škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, v ktorých musia vyučovať online.

V súčasnosti evidujú 12 žiakov a troch zamestnancov škôl pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. „Ochorenie COVID-19 nám negatívne ovplyvňuje výučbu na deviatich školách a celkovo v 17 triedach, čo je takmer o štvrtinu menej než v závere septembra,“ uviedla vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.

Podľa jej slov je v karanténe aktuálne okolo 380 žiakov. „Ešte začiatkom uplynulého týždňa ich bolo 600 a tieto počty postupne klesali až k dnešnému stavu,“ dodala.

Najviac detí na on-line vyučovaní majú na ZŠ Staničná a ZŠ Želiarska. Zo ZŠ Staničná sa v pondelok (4. 10.) na dištančnú formu vzdelávania presunulo 79 detí z troch tried jej druhého stupňa. Na ZŠ Želiarska je tento týždeň v karanténe 67 detí z rôznych ročníkov. Do karantény museli ísť z dôvodu pozitívneho testu jedného zo svojich učiteľov.

„Nové prípady ochorenia COVID-19 hlásila v úvode tohto týždňa u svojich žiakov aj ZŠ Drábova, ZŠ Krosnianska 4, ZŠ Laca Novomeského, ZŠ Trebišovská a ZŠ Polianska,“ dodáva mesto.

Košice sú podľa COVID automatu od začiatku tohto týždňa v druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe.