Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Košické sídlisko Železníky pre vážnu poruchu odstavili od vody

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

K vážnej poruche spôsobenej narušením potrubia na prívodnom rade pre uvedené sídlisko v oblasti na Ulici pri Prachárni došlo v sobotu (19. 6.) večer.

Košice 20. júna (TASR) – Košické sídlisko Železníky odstavili od prívodu vody, dôvodom je veľká porucha. Informuje o tom Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS) na svojej webovej stránke s tým, že sídlisko od rána zásobujú cisternami s pitnou vodou.

K vážnej poruche spôsobenej narušením potrubia na prívodnom rade pre uvedené sídlisko v oblasti na Ulici pri Prachárni došlo v sobotu (19. 6.) večer. „Pracovníci VVS po nájdení poruchy okamžite začali v plnom nasadení s výkopovými prácami. Práce na odstránení poruchy prebiehajú nepretržite, aby bola čo najskôr odstránená. Vzhľadom na to, že ide o rozsiahlu poruchu na celom potrubí – hlavný prívodný rad, bolo nevyhnutné odstaviť vodu,“ uvádzajú vodárne.

K dispozícii majú dve cisterny. Viac ich podľa VVS nie je možné nasadiť, nakoľko nastal problém s vypúšťaním vodojemov Malá Ida, Kavečany a Malá Lodina. Situáciu podľa vodární komplikuje aj masívne napúšťanie súkromných bazénov v rodinných domoch, čo spôsobuje vyprázdnenie vodojemov. „Práve tam pracujú ďalšie cisterny, ktoré navážajú vodu do vodojemov,“ dodáva VVS.