Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Silvestrovské oslavy v Košiciach zrušili

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Mesto pôvodne plánovalo zorganizovať na prelome rokov ohňovú šou.

Košice 31. decembra (TASR) – Silvestrovský program v celom rozsahu zrušilo aj mesto Košice. Reagovalo tak na vývoj pandemickej situácie a nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

„Ušetrené finančné prostriedky mesto využilo napríklad aj na zriadenie odberových miest na antigénové testy priamo na Magistráte mesta Košice, ktoré aj v závere roka testujú obyvateľov na prítomnosť nového koronavírusu," uviedol hovorca mesta Vladimír Fabian.

Počas silvestrovskej noci bude v uliciach mesta zvýšený počet policajných hliadok, ktoré budú dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku a bezpečnosti.

„Veríme, že občania nebudú v uliciach mesta organizovať a ani sa zúčastňovať na oslavách príchodu nového roka. Pri zistení o porušení platných opatrení a nariadení budú mestskí policajti informovať košický regionálny úrad verejného zdravotníctva, ktorý to bude ďalej riešiť," upozornil Fabian.

Magistrát v tejto súvislosti uviedol, že mesto nezodpovedá za dodržiavanie nariadení ÚVZ SR. „Apelujeme preto na všetkých, aby vzhľadom na súčasnú situáciu boli zodpovední nielen voči sebe, ale aj voči ľuďom v našom okolí a vyhli sa používaniu zábavnej pyrotechniky. Tým sa zníži aj riziko poranení súvisiacich s jej nesprávnym používaním. Odbremení to aj zdravotníkov, ktorí v týchto dňoch čelia veľkému náporu nových pacientov infikovaných novým koronavírusom," dodal hovorca mesta.

Mesto pôvodne plánovalo zorganizovať na prelome rokov ohňovú šou.