Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Košické zariadenie pre seniorov na Garbiarskej ulici situáciu zvláda

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V domácej karanténe je aktuálne deväť zamestnancov.

Košice 13. januára (TASR) – Situáciu v zariadení pre seniorov (ZpS) na Garbiarskej ulici v Košiciach možno považovať za stabilizovanú. V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu to pre TASR povedal hovorca mesta Vladimír Fabian. Od vlaňajšieho júna zaznamenali dve úmrtia klientov na ochorenie COVID-19.

V tomto ZpS, ktoré je súčasťou Strediska sociálnej pomoci mesta Košice, aktuálne evidujú štyroch pozitívne testovaných klientov na ochorenie COVID-19. Všetci sú podľa Fabiana bezpríznakoví a umiestnení vo vyhradenej karanténnej časti zariadenia.

„Starostlivosť o nich je zabezpečená vyhradeným personálom, ktorý používa potrebné ochranné prostriedky. Dvaja prijímatelia, ktorí boli pozitívni na COVID-19 s komplikáciami, boli ihneď a aj doposiaľ ešte sú umiestnení v nemocnici,“ spresnil. Spolupráca s obvodnými lekármi a nemocnicou je podľa jeho slov vyhovujúca.

V domácej karanténe je aktuálne deväť zamestnancov. Chod zariadenia to podľa Fabiana zatiaľ nijakým spôsobom neovplyvňuje a služby personálu na zdravotnom úseku sú zabezpečené.

„Pravidelným – cieleným testovaním sa nám darí zachytiť včas pozitívnych prijímateľov aj zamestnancov už v začiatkoch ochorenia a tým zabezpečiť ich okamžitú izoláciu,“ doplnil s tým, že klienti aj pracovníci majú tiež zabezpečený zvýšený prísun vitamínov a stopových prvkov.