Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Starosta košického Starého Mesta od pondelka zatvorí šesť škôlok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa Petrovčika si doposiaľ najkritickejšia situácia vo vývoji pandémie ochorenia COVID-19 žiada okamžité rešpektovanie odborníkov, nie populistické rozhodnutia politikov.

Košice 25. novembra (TASR) – Všetkých šesť materských škôl (MŠ), ktorých zriaďovateľom je mestská časť Košice-Staré Mesto, bude od pondelka 29. novembra až do 12. decembra zatvorených. Rozhodol o tom miestny starosta Igor Petrovčik "po dôslednom zvážení kritickej situácie a na základe odporúčania odborníkov". Informovala o tom vo štvrtok mestská časť.

Ide o materské školy Rumanova, Jarná, Park Angelinum, Zádielska, Hrnčiarska a Tatranská. Už v súčasnosti sú podľa miestneho úradu pre vysokú chorobnosť personálu a detí zatvorené dve z nich.

„Zatvorenie materských škôl sa netýka len detí zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a detí zákonných zástupcov, ktorých povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domu. Ide predovšetkým o deti rodičov pracujúcich v zdravotníctve, polícii, vojakov, požiarnikov, učiteľky MŠ, učiteľov vzdelávajúcich dištančne i pracovníkov v elektrárňach, predavačov a predavačky v otvorených obchodoch — pre tých, ktorí nemôžu vykonávať prácu formou home office a ich pracovná činnosť je nevyhnutná na zabezpečenie zdravia a základných podmienok občanov,“ oznámila mestská časť na sociálnej sieti.

Štatutárnym orgánom jednotlivých škôlok uložil starosta povinnosť zabezpečiť pre deti takýchto rodičov plynulý chod materských škôl v potrebnom počte tried. Podľa Petrovčika si "doposiaľ najkritickejšia situácia vo vývoji pandémie ochorenia COVID-19 žiada okamžité rešpektovanie odborníkov, nie populistické rozhodnutia politikov".