Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Továrenská ulica v Košiciach bude na päť týždňov neprejazdná

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Uzávera ulice tiež spôsobí dočasné zrušenie zastávky MHD liniek 17, 19, 22 a 36 Námestie Maratónu mieru.

Košice 25. júla (TASR) – Súvislá oprava miestnej komunikácie zapríčiní úplnú uzáveru Továrenskej ulice v Košiciach od križovatky s Hlavnou až po kruhový objazd smerom k Jumbo centru. Neprejazdná bude od pondelka (26.7.) 8.00 h do 31. augusta. Informuje o tom mesto na svojom webe s tým, že motoristi a cestujúci v mestskej hromadnej doprave (MHD) sa musia pripraviť na viaceré dopravné obmedzenia a obchádzkové trasy.

"Z Bačíkovej ulice bude prikázaný smer jazdy vľavo na Hlavnú s pokračovaním cez Komenského a odbočkou doprava na Strojárenskú ulicu a potom opäť doprava na Gorkého. Z Hlavnej ulice v smere na Hviezdoslavovu bude zákaz odbočenia doprava na Továrenskú, vodiči musia ísť rovno a pokračovať ďalej po Hlavnej až po križovatku na Námestí Maratónu mieru," priblížil hovorca košického magistrátu Vladimír Fabián.

Uzávera ulice tiež spôsobí dočasné zrušenie zastávky MHD liniek 17, 19, 22 a 36 Námestie Maratónu mieru. "Namiesto nej budú cestujúci nastupovať a vystupovať na dočasnej zastávke na konci Hlavnej ulice," ozrejmil Fabián. O obchádzkových trasách na svojich internetových stránkach informujú mesto i Dopravný podnik mesta Košice.

Opravu miestnej komunikácie vrátane obnovy obrubníkov a priľahlých chodníkov na Továrenskej ulici na takmer 1800 štvorcových metroch uskutoční spoločnosť Colas Slovakia. S cenou 112.532 eur uspela vo verejnom obstarávaní spomedzi štvorice uchádzačov.