Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

ÚĽUV počas dňa remesiel približuje tradičné ľudové umenie

Deň remesiel v Regionálnom centre remesiel ÚĽUV Košice s tradičnou výrobou a ľudovoumeleckými výrobcami. Podujatie sa koná pri príležitosti 75. výročia ÚĽUV-u a 5. výročia pôsobenia Regionálneho centra remesiel ÚĽUV v Košiciach, ako aj v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Na snímke vstupná chodba do ÚĽUV-u. Košice, 30. septembra 2020. Foto: TASR František Iván

Súčasťou programu, ktorý trvá do 18.00 h, je aj prezentácia Školy umeleckého priemyslu (ŠUP) Košice s tvorivými dielňami pre verejnosť.

Košice 30. septembra (TASR) – Rôzne druhy tradičných remesiel môžu obdivovať i vyskúšať si návštevníci počas stredajšieho Dňa remesiel Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) v Košiciach. Pripravilo ho Regionálne centrum remesiel ÚĽUV na Mäsiarskej ulici.

"Je to v podstate deň otvorených dverí, na ktorom sa snažíme priblížiť ľuďom jednotlivé remeslá v každej remeselnej dielni. Máme tu hrnčiara, rohovinára, korytára, paličkovanú čipku, ďalej sú tu remeslá ako drotárstvo, kováčstvo a podobne," uviedol pre TASR manažér podujatí ÚĽUV Košice Peter Szeman.

Súčasťou programu, ktorý trvá do 18.00 h, je aj prezentácia Školy umeleckého priemyslu (ŠUP) Košice s tvorivými dielňami pre verejnosť. Hudobne dopĺňa program ľudová hudba folklórneho súboru Hornád.

Podujatie sa koná pri príležitosti 75. výročia ÚĽUV a 5. výročia pôsobenia ÚĽUV v Košiciach a v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva.