Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

KOŠIČANIA POZOR: Univerzitná nemocnica uzatvára ďalšie parkovisko

Na snímke Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach 10. marca 2020, foto z archívu. Foto: TASR – František Iván

Nemocnica v súčasnosti realizuje rozsiahle kontroly jednotlivých objektov, ktoré sú v jej správe.

Košice 15. októbra (TASR) – Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice musí uzatvoriť kryté parkovisko pod rondelom v areáli na Triede SNP v Košiciach. Od pondelka (18. 10.) v tejto časti verejnosť nezaparkuje. Všetky ostatné parkovacie miesta ostávajú dostupné, informovala o tom v piatok UNLP.

Nemocnica v súčasnosti realizuje rozsiahle kontroly jednotlivých objektov, ktoré sú jej majetkom a v jej správe. „Žiaľ, po uzavretí mosta na Triede SNP musíme z vážnych technických príčin uzatvoriť aj kryté parkovisko pod rondelom v tomto areáli. Uvedomujeme si, že to sťaží parkovanie verejnosti, ale bezpečnosť a zdravie pacientov, návštevníkov a našich zamestnancov sú prvoradé. Prosíme, aby návštevníci areálu využili na parkovanie ostatné dostupné plochy,“ uviedol generálny riaditeľ UNLP Ján Slávik.

Neustále sťažnosti a obavy z možného ohrozenia zdravia alebo majetku podľa neho viedli nemocnicu k odstaveniu v poradí už druhého objektu. „Sme v situácii, ktorá nás donútila k takýmto nepopulárnym rozhodnutiam,“ dodal Slávik.
Ilustračná snímka
Foto: TASR - Pavol Zachar

Na priestranstve nad krytým parkoviskom sa v súčasnosti realizuje technická kontrola. Tá následne ukáže, či bude nevyhnutné uzavrieť aj túto plochu. Stav niektorých objektov UNLP je podľa generálneho riaditeľa alarmujúci.

Nemocnica pripravuje komplexný materiál o stave odstaveného oblúkového mosta, ako aj projekt parkovania. Z hľadiska druhej najväčšej nemocnice na Slovensku je nevyhnutný. „Ide o náročný proces z časového, finančného a technického aspektu, vyžaduje si dôkladnú prípravu a pomoc všetkých kompetentných štátnych inštitúcií. Zrealizovať ho budeme môcť len vďaka viaczdrojovým investíciám,“ konštatoval Slávik.