Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Košice upozorňujú na zmeny v premávke MHD počas veľkonočných sviatkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

MHD v Košiciach premáva vo štvrtok aj v utorok (19. 4.) v prázdninovom režime. Od piatka do pondelka bude premávať v režime „voľné dni“.

Košice 14. apríla (TASR) – Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) upozorňuje na zmeny v premávke MHD počas veľkonočných sviatkov. Obmedzenia sa dotknú liniek č. 10 a 34, dôvodom je uzavretie obchodného centra na Moldavskej ceste. TASR o tom informovala hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.

Uvedené linky budú skrátené počas celých dní v piatok (15. 4.), nedeľu (17. 4.) a pondelok (18. 4.). Linka č. 10 bude premávať len po a od zastávky Luník VIII. Linka č. 34 bude premávať len po a od zastávky OC Optima, nebude zachádzať ku dolnému vstupu. „Východzou zastávkou linky bude zastávka OC Optima (hlavný vstup – zastávky linky č. 10). Linka č. 34 bude z tejto zastávky odchádzať v čase odchodu z pôvodnej zastávky OC Optima, dolný vstup. Ďalej bude pokračovať na svoju bežnú zastávku OC Optima (zastávka linky č. 52), kde vyčká na čas odchodu podľa platného cestovného poriadku,“ spresnila s tým, že ďalej bude pokračovať po zvyčajnej trase na Sídlisko KVP.

Petrušová pripomenula, že MHD v Košiciach premáva vo štvrtok aj v utorok (19. 4.) v prázdninovom režime. Od piatka do pondelka bude premávať v režime „voľné dni“.

Bližšie informácie o cestovných poriadkoch košickej MHD sú dostupné na webovej stránke DPMK.