Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Košice vyjadrili podporu Ukrajine i partnerskému Užhorodu

Na archívnej snímke primátor Košíc Jaroslav Polaček. Foto: TASR – František Iván

Je dôležité, aby sme sa aj my, Košičania, dokázali zomknúť, aby sme boli pripravení a ochotní podať pomocnú ruku, uviedol primátor Košíc.

Košice 24. februára (TASR) – Mesto Košice vyjadrilo podporu Ukrajine, ako aj partnerskému mestu Užhorod. Na sociálnej sieti to uviedol primátor Jaroslav Polaček s tým, že rezolútne odsudzujú konanie ruského prezidenta Vladimira Putina a agresiu Ruska.

„Mesto Košice už pri vyeskalovaní tejto situácie a nepriaznivých predpovediach politických analytikov pred pár týždňami podniklo kroky a splnilo si, obrazne povedané, všetky domáce úlohy v predstihu,“ uviedol Polaček. Ako región na východe Slovenska a druhé najväčšie mesto na Slovensku si podľa jeho slov uvedomujú vážnosť situácie.

Polaček adresoval list s pozvaním ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi (OĽANO). Pre prevoz humanitárnej pomoci či vlnu utečencov, ktorí sa budú snažiť prejsť na Slovensko, sa podľa vlastných slov snaží spojiť s Ministerstvom vnútra (MV) SR.

Mesto zároveň ponúka pomoc Užhorodu. „Z tohto pohľadu je dôležité, aby sme sa aj my, Košičania, dokázali zomknúť, aby sme boli pripravení a ochotní podať pomocnú ruku,“ uviedol primátor Košíc.