Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Výtlky v Košiciach majú opraviť rýchlejšie

Cestári opravujú výtlky na Južnej triede v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Do dnešného dňa už bolo opravených 4500 štvorcových metrov výtlkov.

Košice 23. apríla (TASR) - Napriek tomu, že s rozsiahlejšími opravami výtlkov v meste Košice sa podľa vyjadrenia hovorkyne mesta Martiny Urik Viktorínovej začalo okamžite, ako to poveternostné podmienky dovolili a mesto nasadilo najviac pracovných tímov v rámci celého Slovenska, opravy výtlkov je potrebné urýchliť.

„Spoločnosť Inžinierske stavby a.s. na požiadavku mesta zvýšila už aj tak rekordné tempo opráv a momentálne opravuje cesty už 80 pracovníkov súčasne. Navyše, o rozdelení vládnej dotácie na opravy ciest vo výške 700.000 eur budú môcť rozhodnúť sami Košičania,“ dodala.

Do dnešného dňa už bolo opravených 4500 štvorcových metrov výtlkov, do konca tohto týždňa to bude viac ako polovica z celkovej plochy výtlkov na cestách v správe mesta Košice. „K doterajším šiestim desiatkam pracovníkov pribudlo ďalších dvadsať, ktorí nepretržite v niekoľkých skupinách a predĺžených zmenách odstraňujú výtlky prioritne na trasách MHD,“ zdôraznila Urik Viktorínová.

Dodala, že v opravách ciest mestu výrazne pomôže suma 700.000 eur, ktorú vláda schválila na riešenie problémov s cestami v meste Košice.  Z tejto sumy chce mesto realizovať súvislé opravy najviac poškodených úsekov častí ulíc Letná, Palackého, Štúrova, križovatka Hlinkova - Komenského, križovatka Hlinkova – Národná trieda.


Výtlky možno mestu nahlásiť

„Najefektívnejšie využitie týchto prostriedkov chceme skonzultovať s Košičanmi, a preto sme zriadili mimoriadnu linku na webovej stránke mesta Košice vytlky@kosice.sk, prostredníctvom ktorej je možné nahlásiť výtlky elektronicky a pridať jeho fotografiu dokonca aj prostredníctvom mobilného telefónu,“ vyhlásil primátor mesta Richard Raši.

Tieto informácie bude vyhodnocovať referát dopravy na magistráte a v prípade mimoriadnych situácii bude vedieť najkomplikovanejšie úseky operatívne zaradiť do plánu opráv.