Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Košice začali s opravami výtlkov studenou asfaltovou zmesou

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Cestári sa postupne presunú aj do ďalších MČ.

Košice 16. januára (TASR) - Mesto Košice začalo minulý týždeň v mestskej časti (MČ) Nad jazerom s opravami výtlkov, ktoré v uplynulej dobe vznikli z dôvodu nepriaznivých poveternostných vplyvov. Cestári sa postupne presunú aj do ďalších MČ. Magistrát o tom informuje na sociálnej sieti.

"Opravy výtlkov na mestských komunikáciách sa uskutočňujú prostredníctvom studenej asfaltovej zmesi, ktorá sa využíva najmä počas zimného obdobia," uvádza s tým, že do konca februára budú takto opravovať najmä hlavné cestné ťahy a trasy, po ktorých premávajú autobusy mestskej hromadnej dopravy. Následne sa opäť spustí výroba "klasického" asfaltu a začne sa so súvislými opravami ciest.

"Urobili sme si prieskum najkritickejších miest na cestách, ktoré sa musia opraviť. Reagujeme aj na podnety motoristov, ktorí nám informácie o výtlkoch nahlasujú e-mailom," dodáva mesto. Pripomína, že ak si vodiči v uplynulých dňoch všimli výtlk na ceste, samosprávu o tom môžu informovať prostredníctvom e-mailovej adresy vytlky@kosice.sk aj s približným označením miesta alebo jeho fotografiou.