Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Regióny

Košická charita prekonávala predsudky voči ľuďom bez domova futbalom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Hlavným organizátorom podujatia bol Charitný dom sv. Alžbety, ktorý je v správe ACHK.

Košice 20. septembra (TASR) - Búrať predsudky voči ľuďom bez vlastného prístrešia a podporovať spoluprácu a súdržnosť bolo cieľom stredajšieho 14. ročníka charitatívneho futbalového turnaja amatérskych hráčov s názvom Odkopnime predsudky - futbal spája. TASR o tom z Arcidiecéznej charity Košice (ACHK) informovala Silvia Hrabčáková.

Pravidelný turnaj aj tentoraz spojil rôzne komunity. V úvode podujatia v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici v Košiciach nastúpili proti sebe bývalí prvoligoví košickí futbalisti a ľudia bez domova, ktorí našli pomoc v službách charity. Následne na ihrisku zápasilo ďalších osem družstiev. Tie tvorili zástupcovia štátnej a mestskej polície, študentov, firiem či rómskej komunity.

Hlavným organizátorom podujatia bol Charitný dom sv. Alžbety, ktorý je v správe ACHK. Vedúca zariadenia Soňa Hlaváčová upozornila, že pomyslená hranica, ako sa dostať do náročnej životnej situácie, je veľmi tenká. "V našom charitnom zariadení máme veľa talentovaných ľudí, ktorí sa z rôznych príčin ocitli bez strechy nad hlavou. Aj takýmito športovými aktivitami chceme verejnosti priblížiť, že týchto ľudí nemáme odsúvať na okraj spoločnosti a sú prínosom pre spoločnosť," uviedla.

Putovný pohár si napokon odniesli členovia Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorí vyhrali nad zástupcami košickej mestskej polície. Na treťom mieste skončili hráči z Komunitného centra v Lipanoch.