Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Košická MČ Západ pripravuje vianočné trhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najväčšia košická mestská časť plánuje otvoriť vianočné trhy na námestí pred obchodným centrom v piatok 26. novembra.

Košice 5. novembra (TASR) – Košická mestská časť (MČ) Západ pripravuje vianočné trhy. Konať sa budú v zmysle protipandemických opatrení platných v čase ich realizácie. V prípade zotrvania aktuálnych opatrení bude vstup umožnený len návštevníkom kompletne zaočkovaným proti ochoreniu COVID-19. Podľa starostu Marcela Vrchotu tým chcú umožniť návštevu trhov čo najväčšiemu počtu ľudí.

MČ verí, že opatrenia podujatie nezrušia. Pripomína, že Košice sú aktuálne v bordovej farbe COVID automatu. V tejto fáze sú hromadné podujatie bez limitu počtu návštevníkov umožnené len v režime „kompletne zaočkovaní“. Režim „očkovaní, testovaní, prekonaní“ (OTP) umožňuje len podujatia pre sediace publikum. V oranžovej fáze bude podujatie v režime OTP. „Na vianočných trhoch bude vymedzené miesto na vstup a výstup na samotné priestranstvo trhoviska s kontrolou dokladu o zaočkovanosti, prípadne pri prechode režimu aj dokladu o OTP,“ uvádza.

Najväčšia košická MČ plánuje otvoriť vianočné trhy na námestí pred obchodným centrom v piatok 26. novembra. Spojené majú byť okrem iného s gastronómiou, kultúrnym programom či remeselnými výrobkami. Súčasťou má byť aj živý betlehem. Viac než 15 metrov vysoký vianočný stromček plánujú rozsvieť počas prvého dňa trhov, trvať majú do 22. decembra.