Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Košická mestská časť chce zaviesť zákaz státia pre dodávkové vozidlá

Ilustračné foto. Foto: TASR - Colný úrad Michalovce

Projekt spracovaný MČ a dopravným projektantom schválila komisia na ochranu verejného poriadku, životného prostredia a výstavby miestneho zastupiteľstva.

Košice 25. mája (TASR) – Zóny zákazu státia nákladných vozidiel s dĺžkou nad päť metrov v čase od 17.00 h do 7.00 h plánuje aj mestská časť (MČ) Košice-Dargovských hrdinov. Ako pre TASR povedal jej starosta Jozef Andrejčák, k tomuto kroku pristúpili na základe podnetov.

Uvedené zóny by mali byť zriadené počas najbližších mesiacov. Ako MČ informuje na svojej webovej stránke, projekt spracovaný MČ a dopravným projektantom schválila komisia na ochranu verejného poriadku, životného prostredia a výstavby miestneho zastupiteľstva. Súhlasne sa vyjadrili aj príslušné zložky polície i mesto Košice ako správca komunikácií.

„Projekt sme spracovali na základe podnetov od občanov i záchranných zložiek. Následne sme požiadali mesto ako správcu komunikácií o realizáciu osadenia zvislého dopravného značenia v intenciách tohto projektu,“ povedal Andrejčák.

Podľa jeho slov budú môcť nákladné autá parkovať tam, kde nebudú osadené zákazové značky. Záchytné parkoviská pre tieto vozidlá budú okrem iných napríklad aj na severozápadnom parkovisku na Kurskej ulici, pri OC Bodva na Ulici maršala Koneva, na parkovisku pri Poliklinike Východ či pri Centre voľného času Košice na Charkovskej ulici.