Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Košická MHD bude od stredy premávať v prázdninovom režime

Na snímke odstavené električky na konečnej pri Kostolianskej ceste v Košiciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Od pondelka premáva v režime školské prázdniny linka 18 a linka 56 premáva v špeciálnom režime podľa novovytvoreného cestovného poriadku.

Košice 11. mája (TASR) – V prázdninovom režime bude košická mestská hromadná doprava (MHD) premávať od stredy (13. 5.). TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Petrušová. Niektoré zmeny platia už od pondelka.

Ako spresnila, o dva dni začnú platiť zmeny v prevádzke MHD na základe rozhodnutia krízového štábu mesta. „Všetky linky MHD v Košiciach budú premávať podľa cestovných poriadkov platných v režime pracovné dni – školské prázdniny, a to bez akýchkoľvek ďalších obmedzení. Oproti súčasnému stavu tak na linkách MHD pribudne každý deň spolu 25 autobusov,“ uviedla s tým, že zároveň zrušia obmedzenie na linkách nočnej dopravy, linky N1 - N7 budú premávať v pôvodnom režime. Košická MHD bola v súvislosti s opatreniami pred šírením nákazy novým koronavírusom v režime voľné dni od 16. marca.

Od pondelka premáva v režime školské prázdniny linka 18 a linka 56 premáva v špeciálnom režime podľa novovytvoreného cestovného poriadku. DPMK zároveň posilnil kapacitu električkovej linky 9. Opätovne zaviedol aj zastávky na znamenie v pôvodnom rozsahu. „Cestujúci je povinný dať vodičovi znamenie na výstup z vozidla. Pre nástup do vozidla stačí, ak cestujúci stojí v zastávke,“ povedala Petrušová, podľa ktorej je vodič povinný zastaviť.