Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Košická MHD bude počas jarných prázdnin premávať v zmenenom režime

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Vzhľadom na očakávaný zvýšený počet cestujúcich na Jahodnú, bude podľa jej slov zabezpečený posilový spoj na trase Havlíčkova – Jahodná.

Košice 5. marca (TASR) - Mestská hromadná doprava (MHD) v Košiciach bude počas jarných prázdnin (6. - 10. 3.) premávať v zmenenom režime. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Bujňáková.

Autobusové linky budú premávať podľa súčasných cestovných poriadkov platných pre prázdniny, respektíve pre pracovný deň. Školské spoje nebudú jazdiť.

"Autobusové linky č. 18 a 55 budú premávať podľa nových cestovných poriadkov platných pre prázdniny. Električkové linky budú premávať podľa cestovných poriadkov platných pre prázdniny a na linke R4 budú zabezpečené posilové spoje pre vysokoškolákov," povedala Bujňáková.

Vzhľadom na očakávaný zvýšený počet cestujúcich na Jahodnú, bude podľa jej slov zabezpečený posilový spoj na trase Havlíčkova – Jahodná.

"Od pondelka (6. 3.) dôjde k dočasnému zrušeniu zastávky Moldavská, obchodné centrá na Popradskej ulici pre linky N3 a 20. Obmedzenie sa dotkne spoja linky N3 s odchodom o 3.41 h a školského spoja linky 20 o 7.24 h, ktoré zastavia až na ich nasledujúcej zastávke Dopravný podnik mesta Košice (N3), respektíve Trebišovská (20)," doplnila Bujňáková s tým, že dôvodom sú obmedzenia spojené s výstavbou novej haly na údržbu električiek DPMK.