Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Košické súdy dopoludnia evakuovali pre údajnú bombovú hrozbu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Na miesto bol vyslaný aj psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín.

Košice 21. septembra (TASR) – Evakuáciu všetkých budov v Košiciach, kde sídlia súdy, si v utorok dopoludnia vyžiadal anonymný telefonát o údajnej bombe. Pyrotechnická prehliadka priestorov súdov skončila s negatívnym výsledkom, pre verejnosť boli sprístupnené o 12.00 h. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

"Krátko pred 9.00 h bol na telefonickú linku podateľne Okresného súdu v Košiciach prijatý telefonický hovor, kde bolo mužským hlasom oznámené - 'V budove košického súdu je bomba'. Muž následne hovor ukončil," uviedla hovorkyňa. Na miesto boli podľa nej okamžite vyslané všetky záchranné zložky, polícia vykonala potrebné bezpečnostné opatrenia a na miesto bol vyslaný aj psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín. Počas prehliadok bola činnosť súdov prerušená.

Policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. Po páchateľovi polícia pátra. "V prípade dokázania viny mu za tento 'nemiestny žart' hrozí jeden až päť rokov za mrežami," dodala Ivanová.