Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Košickí seniori sa môžu zapojiť do literárnej súťaže Strieborným perom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tvorivo-literárna súťaž predstavuje zapojenie sa do výziev globálnej Dekády zdravého starnutia, ktorú vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) pre roky 2020 – 2030.

Košice 24. januára (TASR) – Do literárnej súťaže pod názvom Strieborným perom sa môžu svojimi príspevkami do konca apríla zapojiť košickí seniori. "Výzva vedenia mesta Košice a Rady seniorov mesta Košice povzbudzujú seniorky a seniorov k literárnej forme prezentácie svojich príbehov zo života a udalostí, ktoré prežívali," uviedla pre TASR splnomocnenkyňa mesta Košice pre seniorov Eva Bombová.

Súťaž s uzávierkou 30. apríla je otvorená pre Košičanov s trvalým pobytom v meste, ktorí do 31. marca 2022 dosiahnu vek 60 a viac rokov a svoje príspevky doručia osobne, respektíve pošlú mailom i poštou do redakcie periodika "Košice v skratKE" na magistráte mesta s uvedením svojich kontaktov. Tvorivo-literárna súťaž predstavuje zapojenie sa do výziev globálnej Dekády zdravého starnutia, ktorú vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) pre roky 2020 – 2030.

Výsledky vyhlásia v máji v rámci programu Dní mesta Košice. Podľa námestníčky košického primátora Lucie Gurbáľovej, ktorá je predsedníčkou poroty, viaceré už doručené príbehy sú svojím obsahom a spracovaním kvalitné, súťaž naznačuje dobrú úroveň a vylúčená nie je ani prípadná prezentácia knižnou formou.