Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Košický dopravný podnik obmedzuje premávku na šiestich nočných linkách

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

DPMK z dôvodu nedostatku financií na bežnú prevádzku MHD pristúpil v uplynulom období už k viacerým obmedzeniam v premávke.

Košice 29. januára (TASR) - Od nadchádzajúcej noci z nedele na pondelok (30. 1.) dôjde v košickej mestskej hromadnej doprave (MHD) k úpravám cestovných poriadkov na šiestich nočných linkách. Dôvodom sú úsporné opatrenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Bujňáková.

Zmeny sa týkajú nočných liniek N1, N2, N4 až N7. "V oboch režimoch (pracovný deň a voľný deň) bude zrušený jeden rozjazd a prislúchajúci odchod zo sídliska," uviedla.

Počas pracovných dní bude zrušený rozjazd zo Staničného námestia o 01.15 h a prislúchajúce odchody zo sídlisk približne o 00.50 h. "Počas noci budú vykonané tri rozjazdy zo Staničného námestia, a to o 23.15, 00.15 a 03.45 h, a prislúchajúce odchody zo sídlisk," spresnila.

Čo sa týka voľných dní, dôjde k zrušeniu rozjazdu zo Staničného námestia o 02.15 h a prislúchajúcich odchodov zo sídlisk približne o 01.50 h. "Počas noci budú vykonané štyri rozjazdy zo Staničného námestia o 23.15, 00.15, 01.15 a 03.45 h a prislúchajúce odchody zo sídlisk," dodala Bujňáková.

DPMK z dôvodu nedostatku financií na bežnú prevádzku MHD pristúpil v uplynulom období už k viacerým obmedzeniam v premávke.