Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Košický kraj láka na Slafkovského štít i plnenie bucket listov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tohtoročná letná destinačná kampaň Košického kraja nadväzuje na vlaňajšiu, ktorej cieľom bolo spropagovať menej známe lokality nepoznačené masovým turizmom.

Košice 5. júla (TASR) - Výstup na Slafkovského štít na okraji metropoly východu je jedným z lákadiel v rámci tohtoročnej letnej turistickej kampane Krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KOCR KRT) Kraj sveta - Hrdý na to, čo si v ňom nájdeš. Na novej atrakcii pomenovanej po košickom rodákovi, hokejistovi Jurajovi Slafkovskom, sa nachádza aj jeho "bucket list", zoznam miest, ktoré pri spoznávaní Košického kraja odporúča navštíviť. Svoje odporúčania na záujmové miesta spolu s úlohami pre turistov už po návšteve Slafkovského štítu stihlo do bucket listov zostaviť i niekoľko známych influencerov. TASR o tom informovala výkonná riaditeľka KOCR KRT Lenka Vargová Jurková.

Tohtoročná letná destinačná kampaň Košického kraja nadväzuje na vlaňajšiu, ktorej cieľom bolo spropagovať menej známe lokality nepoznačené masovým turizmom. Podľa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislava Trnku je jej cieľom ukázať, že príjemná dovolenka má priniesť predovšetkým autentické zážitky. "Počas leta preto pozývame na vôbec prvý výstup na Slafkovského štít v Košickom kraji. Turisti nájdu na Červenom brehu novú atrakciu, špeciálnu tabuľu, ktorá nesie dočasne takúto prezývku," priblížil s tým, že známy hokejista je zároveň tvárou tohtoročnej kampane. Lokality, ktoré v rámci kraja sám rád navštevuje, súhrnne nazval Slafkovského sedmička.

"Pre návštevníkov a milovníkov kuriozít je nová atrakcia jedinečnou príležitosťou na získanie vtipnej fotky a netradičného zážitku," doplnila Vargová Jurková.

Tipy na netradičné výlety môžu turisti získať aj na webovej stránke www.krajsveta.sk, ktorá okrem tematických bucket listov od influencerov ponúka aj generátor na vlastný zoznam lokalít a tipov na letné zážitky.