Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Košický kraj má 81 kusov novej cestnej techniky

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Doposiaľ dostalo stredisko Spišská Nová Ves deväť kusov techniky, Rožňava a Moldava n/Bodvou po desať kusov, Trebišov 11 a Michalovce 15.

Košice 30. januára (TASR) - Vozový park Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) sa rozrastie celkovo o 81 kusov novej cestnej techniky. Väčšinu z nich už jednotlivým strediskám odovzdali. Ako pre TASR uviedol hovorca KSK Michal Hudák, časť prenajatej techniky bude hradená z vlastných zdrojov kraja a časť zakúpenej z prostriedkov Európskej investičnej banky. Celková cena predstavuje 27 miliónov eur bez DPH.

"Ide o nákladné vozidlá 6x6 a 4x4 s príslušenstvom ako napríklad sypacia nadstavba, radlica, vysprávková súprava, sklápacia nadstavba. Potom sú to valník s hydraulickou rukou, traktory s prídavnými zariadeniami, teleskopické nakladače, nosiče náradia, podvalníky, kráčajúci bager a kolesové rýpadlá," spresnil s tým, že stroje sú určené na výkon činnosti spojených s letnou a zimnou údržbou ciest II., III. triedy a ciest I. triedy na základe objednávky od Slovenskej správy ciest (SSC).

Doposiaľ dostalo stredisko Spišská Nová Ves deväť kusov techniky, Rožňava a Moldava n/Bodvou po desať kusov, Trebišov 11 a Michalovce 15.

Hudák pripomenul, že SC KSK momentálne zamestnáva 450 ľudí a udržiava 1945 kilometrov ciest II. a III. triedy. Na základe zmluvy so SSC a Národnou diaľničnou spoločnosťou sa stará aj o 292 kilometrov rýchlostných ciest a ciest I. triedy.