Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Košický kraj ocenil 20 stredoškolských pedagógov

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Na krajských školách pôsobí celkovo takmer 2600 pedagógov.

Košice 28. marca (TASR) – Pri príležitosti utorkového Dňa učiteľov ocenil Košický samosprávny kraj (KSK) spolu 20 pedagógov stredných škôl, ktorých je zriaďovateľom. Na krajských školách pôsobí celkovo takmer 2600 pedagógov.

Ako informoval KSK, vo Východoslovenskej galérii sa stretli učitelia, ktorí pôsobia na konzervatóriu, gymnáziách, strednej zdravotníckej škole, škole umeleckého priemyslu, odborných školách techniky, poľnohospodárstva či veterinárstva, strednej priemyselnej škole dopravnej, športovej škole alebo obchodnej akadémii.

"Naše stredné školy ponúkajú kvalitné základy a všetkým pedagógom za to patrí veľké poďakovanie, lebo skvalitňujú vzdelávanie a do svojej práce vkladajú kus seba. Cieľom oceňovania je vyslať signál, že aj napriek náročnej situácii v školstve si našich učiteľov vážime, vidíme ich náročnú prácu a chceme ich motivovať," povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Medzi ocenenými sú aj dve riaditeľky škôl - Jana Vargová zo Strednej odbornej školy (SOŠ) automobilovej v Košiciach a Silvia Sakáčová zo SOŠ agrotechnických a gastronomických služieb v Pribeníku. Podľa kraja sa zaslúžili o modernizácie učební či projekt, ktorý v rámci bio pestovania na Slovensku nemá obdobu.