Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Košický kraj rozdelí 400.000 eur na verejnoprospešné projekty

Košice, ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Projekty sa môžu týkať oblastí ako regionálny rozvoj, životné prostredie, šport, sociálne veci a zdravotníctvo, vzdelávanie, veda a výskum či ľudské práva a slobody.

Košice 16. apríla (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil ďalšiu výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie. Na verejnoprospešné projekty je určených 400.000 eur, pričom jeden projekt môže získať 500 až 10.000 eur. Žiadosti je možné podávať do 17. mája, informoval Úrad KSK.

"V rámci týchto individuálnych dotácií môžeme opäť podporiť projekty z rôznych oblastí, ktoré môžu zlepšiť životné prostredie, skvalitniť športovú činnosť, zaviesť inovatívne technológie v sociálnej oblasti, zvýšiť neformálne vzdelávanie či pomôcť obnoviť kultúrne pamiatky alebo sakrálne stavby," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Podať žiadosť môže každá právnická a fyzická osoba - podnikateľ, ktorá ma sídlo alebo trvalý pobyt na území Košického kraja alebo ktorá tam vykonáva činnosť či poskytuje služby. Projekt, na ktorý bude dotácia poskytnutá, musí byť ukončený do 31. októbra. Dotácia môže pokryť najviac 90 percent opravených výdavkov projektu, minimálne desať percent predstavuje spoluúčasť žiadateľa.

Projekty sa môžu týkať oblastí ako regionálny rozvoj, životné prostredie, šport, sociálne veci a zdravotníctvo, vzdelávanie, veda a výskum či ľudské práva a slobody. Bližšie informácie týkajúce sa výzvy nájdu žiadatelia na webe kraja.