Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Košický samosprávny kraj ukončil obnovu cesty medzi Hájom a Hačavou

Na archívnej snímke predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka. Foto: TASR František Iván

Pre veľmi zlý stav patrila táto cesta medzi najkritizovanejšie úseky v okrese Košice-okolie.

Košice 21. septembra (TASR) – Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil rekonštrukciu cesty tretej triedy, ktorá spája obce Háj a Hačava v Slovenskom krase v okrese Košice-okolie. Komplexná obnova úseku v dĺžke 3,3 kilometra sa začala na jar a z krajského rozpočtu na to išlo viac ako milión eur. Informoval o tom v stredu Úrad KSK na svojej webstránke.

Práce zahŕňali aj opravu a vybudovanie siedmich priepustov, ako aj vybudovanie dvoch oporných múrov. Na vybraných miestach rozšírili cestu a upravili cestné krajnice či odvodnenie. V poslednej fáze cestári vydláždili priekopy a osadili nové zvodidlá a zábradlia.

Pre veľmi zlý stav patrila táto cesta medzi najkritizovanejšie úseky v okrese Košice-okolie. Zhotoviteľ si prebral stavenisko koncom roka 2021 a do konca zimy realizoval prípravné a inžinierske práce a úpravu okolia. Od marca na stavenisko nastúpili stroje. "Pôvodný asfaltový koberec bol sfrézovaný a nahradil ho nový. Vo vybraných úsekoch bolo nutné upraviť aj podložie cesty," uviedol kraj. Podľa samosprávy išlo o jednu z najnáročnejších rekonštrukcií ciest v okrese.