Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Košický sociálny podnik poskytuje služby už aj v domácnosti a záhrade

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

So stavebnými prácami pomáhali zamestnanci napríklad pri rekonštrukcii budovy na Továrenskej ulici v Košiciach, kde sa presťahovalo Divadlo Romathan.

Košice 9. októbra (TASR) – V rámci Sociálneho podniku Košického samosprávneho kraja (KSK) po prvej divízii Stavba úspešne funguje aj druhá prevádzka - Dom a záhrada, ktorá v súčasnosti zamestnáva deväť ľudí. Informoval o tom Úrad KSK s tým, že v podniku si našli zamestnanie ďalší východniari, ktorí si pre zdravotné či iné dôvody s ťažkosťou hľadali prácu.

„Sociálny podnik Košického samosprávneho kraja na začiatku zamestnával sedem ľudí, aktuálne v ňom pracuje už 32 znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie. Postupne získavajú pracovné návyky a majú šancu zlepšiť aj svoje vyhliadky na trhu práce,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. So stavebnými prácami pomáhali zamestnanci napríklad pri rekonštrukcii budovy na Továrenskej ulici v Košiciach, kde sa presťahovalo Divadlo Romathan, aktuálne pracujú na výstavbe komunitného centra na Luníku IX. „Keďže sa náš sociálny podnik osvedčil, rozšírili sme ho o novú prevádzku. Naši zamestnanci pomáhajú už aj v záhrade, napríklad s kosením, strihaním stromov či so zberom úrody,“ doplnil Trnka.

Zorientovať sa v jesennom harmonograme prác v záhrade pomôže obyvateľom špeciálny kalendár na konkrétne mesiace. Na Sociálny podnik KSK sa môžu obrátiť aj tí, ktorí potrebujú pomôcť s nákupmi, upratovaním domácností vrátane umývania okien, prania alebo žehlenia. Služby si možno objednávať prostredníctvom formulára na webstránke https://www.spksk.sk/dom-zahrada.

Novinkou Sociálneho podniku KSK je, že pri platbe za starostlivosť o domácnosť a záhradu je možné využiť aj servisné poukážky v dvoch farbách. Poukážky modrej farby sú určené pre širokú verejnosť, tie v ružovej farbe pre sociálne odkázané osoby, ktoré môžu služby využiť s 50-percentnou zľavou. Servisné poukážky je možné zakúpiť na Úrade práce sociálnych vecí a rodiny na Staničnom námestí 9 v Košiciach, informoval KSK.