Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kraj začal s obnovou športového areálu na hlohovskom gymnáziu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Krajská samospráva celkovo vyčlenila na výstavbu a modernizáciu telocviční a vonkajších športovísk pri stredných školách viac ako sedem miliónov eur.

Hlohovec 11. januára (TASR) – Gymnázium Ivana Kupca v Hlohovci bude mať po pol roku stavebných prác zmodernizované svoje vonkajšie športovisko. Zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s obnovou za 623.000 eur v týchto dňoch, podľa zástupcu predsedu TTSK Patrika Voltmanna tak pokračuje v napĺňaní svojho rozsiahleho viacročného plánu rozvoja športovej infraštruktúry na svojich 13 stredných školách vo všetkých siedmich okresoch kraja.

"Verím, že aj týmto spôsobom zatraktívnime štúdium na našich stredných školách a podnietime záujem mladých ľudí o pohyb. Súčasťou projektu v Hlohovci je vytvorenie novej workoutovej zostavy, ako aj revitalizácia okolitého priestoru," uviedol Voltmann, ktorý má na starosti aj oblasť športu.

TTSK už pred časom investoval na gymnáziu do zateplenia a obnovy fasády. Súčasné stavebné práce zahŕňajú výstavbu dvoch viacúčelových ihrísk s umelým povrchom. Rekonštrukciou prejde atletická dráha a sektor skoku do diaľky. Na workoutovej zostave bude osadených osem kusov fitnes zariadení. Areál bude nanovo osvetlený, pribudne aj prenosná trojradová oceľová tribúna pre 52 divákov.

Krajská samospráva celkovo vyčlenila na výstavbu a modernizáciu telocviční a vonkajších športovísk pri stredných školách viac ako sedem miliónov eur. V roku 2022 bola dokončená výstavba telocvične pri Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Gbeloch, zrekonštruovaný športový areál Spojenej školy na Ulici Gyulu Szabóa v Dunajskej Strede, Gymnázia Ármina Vámbéryho v Dunajskej Strede. Ukončená bola aj druhá etapa rekonštrukcie multifunkčného areálu pri Spojenej škole na Ulici Jána Bottu v Trnave. Tesne pred dokončením je nová telocvičňa pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede a modernizovaný športový areál pri Obchodnej akadémii v Senici.