Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Kraj začal s rekonštrukciou takmer päťkilometrového úseku cesty II/517

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Rekonštrukcia úseku medzi Prečínom a Domanižou je súčasťou modernizácie cesty II/517.

Prečín/Domaniža 12. septembra (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) spustil piatu a šiestu etapu rekonštrukcie cesty II/517 medzi obcami Prečín a Domaniža v Považskobystrickom okrese. Informoval o tom Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Takmer päťkilometrový úsek zrekonštruuje spoločnosť Eurovia za viac ako 3,7 milióna eur. Projekt je financovaný z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Stavebné práce by mali trvať 145 dní.

"V miestach s nevyhovujúcim podložím a podkladovými vrstvami sa vozovka v celej hrúbke vybúra a zrealizuje sa nová vrátane konštrukcie. Na ostatných úsekoch prebehne výmena obrusnej a ložnej vrstvy vozovky s odfrézovaním existujúcich vrstiev. Na tomto úseku je taktiež šesť mostov a šesť priepustov, ktoré tiež zmodernizujeme," povedal za zhotoviteľa Miloš Farkaš.

Rekonštrukcia úseku medzi Prečínom a Domanižou je súčasťou modernizácie cesty II/517. Jej prvou etapou bola rekonštrukcia cesty v meste Považská Bystrica vrátane modernizácie cestného Orlovského mosta cez rieku Váh a inundačný kanál.