Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kraj zaočkoval v Prešove treťou dávkou takmer 500 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas pracovného týždňa vyrazila do terénu aj mobilná očkovacia jednotka kraja, ktorá v Spišskom Podhradí, Svite a Lendaku zaočkovala vakcínou Janssen takmer 120 ľudí.

Prešov 25. októbra (TASR) - Prešovský samosprávny kraj zrealizoval pilotné preočkovanie treťou dávkou vakcíny proti COVID-19, ktoré bolo v prvej fáze určené pre ľudí s oslabenou imunitou. Podal ju takmer 500 záujemcom v prešovskom veľkokapacitnom očkovacom centre. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

V sobotu (23. 10.) vo veľkokapacitnom centre Strednej odbornej školy (SOŠ) technickej na Volgogradskej ulici v Prešove sa uskutočnilo preočkovanie treťou dávkou vakcíny proti COVID-19. Podaná bola predovšetkým ľuďom s oslabenou imunitou, a teda onkologickým pacientom, s autoimunitným ochorením alebo pacientom na kortikoidnej liečbe.

"Záujemcovia boli na očkovanie pozvaní z Národného centra zdravotníckych informácií a následne sa na vakcináciu zaregistrovali v štátnej čakárni. Vakcínu tu ale dostali aj ľudia bez registrácie s potvrdením stanovenej diagnózy od svojho lekára a taktiež ich sprievod. Možnosť preočkovania treťou dávkou v uplynulú sobotu využilo spolu 482 ľudí. Aplikovaná im bola vakcína Pfizer/BioNTech," uviedla Jeleňová.

Kraj pokračoval aj v očkovaní v obchodných centrách (OC). Očkovací tím PSK zaočkoval v nedeľu (24. 10.) v OC na ulici Armádneho generála Svobodu v Prešove spolu 156 ľudí a v OC na Dlhých Honoch v Poprade 158 záujemcov. Podaná im bola jednodávková vakcína Janssen.

Počas pracovného týždňa vyrazila do terénu aj mobilná očkovacia jednotka kraja, ktorá v Spišskom Podhradí, Svite a Lendaku zaočkovala vakcínou Janssen takmer 120 ľudí.

PSK počas víkendu pokoril hranicu 200.000 podaných vakcín. Vo svojich očkovacích centrách, v obchodných domoch, z ulice a prostredníctvom výjazdovej služby podal k pondelku spolu 200.432 vakcín proti COVID-19.