Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

VIDEO: Kraje rokujú o dofinancovaní strát počas koronakrízy

Tlačová konferencia po zasadnutí Združenia samosprávnych krajov SK 8 v Banskej Bystrici 18. júna 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Ďalšími témami rokovania sú reforma verejnej správy, návrh nového zákona o verejnej regionálnej doprave, podpora cestovného ruchu či regionálne školstvo.

Banská Bystrica 18. júna (TASR) - Dofinancovanie strát krajských samospráv z obdobia koronakrízy je jednou z hlavných tém, ktoré na štvrtkovom rokovaní v Banskej Bystrici rozoberajú predsedovia samosprávnych krajov združení v zoskupení SK8.



Ako pred rokovaním uviedol predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič, zástupcovia SK8 chcú do 10. júla uzavrieť s ministerstvom financií dohodu o spôsobe financovania jednotlivých krajov. Tzv. proticyklické opatrenia by mali adresne pômôcť rozbehu ekonomiky v regiónoch.



Ďalšími témami rokovania sú reforma verejnej správy, návrh nového zákona o verejnej regionálnej doprave, podpora cestovného ruchu či regionálne školstvo. Rokovania sa preto zúčastňuje aj minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Podľa neho témami rozhovorov bude predovšetkým plán výkonov či optimalizácia siete stredných škôl.

Výsledky budú známe večer po skončení rokovaní.