Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Krajská knižnica vo Zvolene má obnovené ďalšie svoje priestory

Na snímke v pravom dolnom rohu sprava riaditeľka Krajskej knižnice Ľ. Štúra Milota Torňošová a predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter počas slávnostného otvorenia zrekonštruovaných priestorov Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene v pondelok 27. júna 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Obnova knižnice bude pokračovať obnovou čitateľských priestorov na prízemí.

Zvolen 27. júna (TASR) – Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene má obnovené ďalšie svoje priestory. Po rekonštrukcii je oddelenie náučnej a spoločenskej literatúry. Novinárom ho v pondelok predstavil zriaďovateľ knižnice, ktorým je Banskobystrický samosprávny kraj.

Ako počas prezentácie priestorov povedala riaditeľka knižnice Milota Torňošová, pred rekonštrukciou presťahovali z tohto priestoru 40.000 kusov dokumentov. Demontovali tiež starý nábytok. Súčasťou prác bola oprava poškodených trámov, stropu i odstránenie poškodených omietok. Nové sú rozvody elektroinštalácie, statické zaistenie stropu i jeho úprava. Stavebné práce zahŕňali aj obnovu osvetlenia, podlahy a pribudol tiež nový nábytok. Práce trvali podľa riaditeľky približne osem mesiacov. Doplnila, že dlhšie trvali pre pandémiu nového koronavírusu. Celková hodnota obnovy oddelenia náučnej a spoločenskej literatúry je 300.469 eur s DPH. Torňošová pripomenula, že rekonštrukcia oddelenia bola s finančnou podporou BBSK a Fondu na podporu umenia.

Obnova knižnice bude pokračovať obnovou čitateľských priestorov na prízemí.