Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V jazere Šútovo pri Kraľovanoch sa utopil 35-ročný muž

Ilustračné foto Foto: TTASR - ŠKZSS

Obhliadajúci lekár skonštatoval smrť predbežne bez cudzieho zavinenia a za účelom zistenia presnej príčiny smrti nariadil pitvu.

Kraľovany 2. septembra (TASR) - Mŕtve telo nezvestného 35-ročného muža z okresu Dolný Kubín našli v stredu (31.8.) policajní potápači pod hladinou banského jazera Šútovo pri Kraľovanoch. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Muž sa mal ísť na jazero kúpať s kamarátmi. Po prijatí oznámenia o jeho nezvestnosti dolnokubínska polícia vyhlásila pátraciu akciu, do ktorej sa zapojili policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne, potápači z pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Žiline a príslušníci Hasičskej záchrannej brigády v Žiline.

Počas prepátravania vodnej plochy banského jazera za pomoci člna našli potápačmi osobu, ktorá však už nejavila známky života. Následne obhliadajúci lekár skonštatoval smrť predbežne bez cudzieho zavinenia a za účelom zistenia presnej príčiny smrti nariadil pitvu. "Preverovaním sme zistili, že ide o nezvestného 35-ročného muža," skonštatoval krajský policajný hovorca.