Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Kremnica schválila memorandum na najbližšie roky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ide o programové vyhlásenie primátora a mestských poslancov, ktoré obsahuje zámery a priority samosprávy na nasledujúce roky.

Kremnica 17. marca (TASR) - Mestské zastupiteľstvo v Kremnici na štvrtkovom (16. 3.) zasadnutí schválilo memorandum na roky 2022 - 2026. Ide o programové vyhlásenie primátora a mestských poslancov, ktoré obsahuje zámery a priority samosprávy na nasledujúce roky. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.

Programové vyhlásenie obsahuje celkom deväť tém, každá pozostáva z niekoľkých bodov. Súčasťou memoranda je napríklad zavedenie participatívneho rozpočtu mesta, zvýšenie miery separácie, rozširovanie parkovacích kapacít v meste či vypracovanie koncepcie rozvoja cestovného ruchu v Kremnici a na Skalke.

Okrem pokračovania v rozbehnutých projektoch memorandum obsahuje aj nové zámery rozvoja mesta. Ide napríklad o prípravu a realizáciu projektu integrovaných sociálnych služieb pre seniorov a sociálne odkázaných ľudí v priestoroch bývalej nemocnice. Mesto podľa memoranda vypracuje aj analýzu možnosti odkúpenia a následnej rekonštrukcie areálu kúpaliska Katarína a bude pracovať na jeho opätovnom sprevádzkovaní.

Memorandum pre aktuálne volebné obdobie podľa samosprávy vychádza z potrieb občanov a je prienikom predvolebných priorít primátora mesta a mestských poslancov. "Svojím rozsahom nie je memorandum naviazané na finančné rozpočtové možnosti mesta na uvedené roky, pretože bude snahou získavať finančné prostriedky aj z iných, mimorozpočtových finančných zdrojov," priblížilo mesto.