Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V psychiatrickej nemocnici v Kremnici je 23 pozitívnych pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa regionálnej hygieničky Evy Striežovej sa prvý prípad v zariadení objavil na začiatku decembra.

Kremnica 28. decembra (TASR) – Situácia so šírením nového koronavírusu v Psychiatrickej nemocnici prof. Matulaya v Kremnici sa podľa riaditeľa Vladimíra Husárčeka mierne zlepšila. V domácej karanténe je však stále 31 zamestnancov.

„V nemocnici máme aktuálne hospitalizovaných 23 pacientov s ochorením COVID-19,“ potvrdil pre TASR Husárček. V domácej karanténe je pre nový koronavírus 31 zamestnancov nemocnice, ďalších desať v zariadení chýba z iných dôvodov. „Akútnu starostlivosť poskytujeme v plnom rozsahu, obmedzené boli plánované hospitalizácie,“ uviedol Husárček.

„Mám pocit, že situácia sa mierne zlepšila. Počet pacientov v akútnom štádiu ochorenia COVID-19 klesá, denný prírastok nových pozitívnych je nižší,“ povedal Husárček. Verí tiež, že nemocnica má za sebou aj vrchol počtu zamestnancov v domácej karanténe.

Podľa regionálnej hygieničky Evy Striežovej sa prvý prípad v zariadení objavil na začiatku decembra. Riaditeľ nemocnice potvrdil, že z Kremnice do „červenej covidovej psychiatrie“ na klinike v Banskej Bystrici previezli už 26 pacientov.