Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na kultúru a šport rozdelila Kremnica dotácie viac ako 20.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Andrej Galica

V rámci mládežníckeho športu mesto finančne podporí sumou 1500 eur mestský klub lyžiarov a sumou 2500 eur športový klub futbalu.

Kremnica 16. marca (TASR) – Samospráva Kremnice rozdelila z mestského rozpočtu na kultúru a šport dotácie v celkovej výške 20.390 eur. Vyplýva to z uznesenia z minulotýždňového mestského zastupiteľstva, na ktorom poslanci mesta hlasovali aj o pridelení finančných prostriedkov pre občianske združenia (OZ) a športové kluby.

Pre oblasť kultúry samospráva vyčlenila dotácie vo výške 12.852 eur, najväčší príspevok, a to 11.000 eur, poslanci schválili pre OZ 1115, ktoré prevádzkuje kultúrne centrum Akropola. Dotácie v oblasti kultúry dostanú aj OZ Bašta Musica, Dychová hudba Minciar, Knižnica Jána Kollára či Farnosť Kremnica.

V rámci mládežníckeho športu mesto finančne podporí sumou 1500 eur mestský klub lyžiarov a sumou 2500 eur športový klub futbalu. Z Fondu úhrady nákladov na energie a vodu získajú prostriedky v celkovej výške 3538 eur lyžiarsky i futbalový klub, mesto z tohto fondu podporilo aj kolkáreň Telovýchovnej jednoty (TJ) Kremnica.