Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Kriminalisti odhalili v Nižnej Polianke nelegálnu výrobňu cigariet

Nelegálnu výrobňu cigariet v Nižnej Polianke v okrese Bardejov odhalili v pondelok (19. 10.) kriminalisti finančnej správy (FS). Zaistili tam viac ako 2,3 milióna kusov nezákonne vyrobených cigariet. Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) vyčíslil únik na spotrebnej dani na približne 714.000 eur. Priamo pri nelegálnej výrobe zadržali desať cudzincov. TASR o tom informovala hovorkyňa FS Drahomíra Adamčíková. „Pri kontrole priestorov objektu a priľahlých pozemkov v bývalom areáli poľnohospodárskeho družstva našli zariadenie s príslušenstvom na rezanie, fermentovanie, sušenie tabaku, komponenty slúžiace na výrobu cigariet, ako aj linku na ich výrobu. Pri akcii zaistili tri osobné motorové vozidlá, vysokozdvižný vozík a kamión. Predpokladaná hodnota týchto zariadení a komponentov predstavuje sumu 1,2 milióna eur,“ uviedla Adamčíková. Kriminalisti finančnej správy podľa jej slov objavili viac ako 2,3 milióna kusov nelegálnych cigariet a asi 6000 kilogramov tabaku. „Únik na spotrebnej dani vypočítali približne na 714.000 eur. Prešov, 21. októbra 2020. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Kriminalisti finančnej správy podľa objavili viac ako 2,3 milióna kusov nelegálnych cigariet a asi 6000 kilogramov tabaku.

Bratislava/Nižná Polianka 21. októbra (TASR) – Nelegálnu výrobňu cigariet v Nižnej Polianke v okrese Bardejov odhalili v pondelok (19. 10.) kriminalisti finančnej správy (FS). Zaistili tam viac ako 2,3 milióna kusov nezákonne vyrobených cigariet. Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) vyčíslil únik na spotrebnej dani na približne 714.000 eur. Priamo pri nelegálnej výrobe zadržali desať cudzincov. TASR o tom informovala hovorkyňa FS Drahomíra Adamčíková.

„Pri kontrole priestorov objektu a priľahlých pozemkov v bývalom areáli poľnohospodárskeho družstva našli zariadenie s príslušenstvom na rezanie, fermentovanie, sušenie tabaku, komponenty slúžiace na výrobu cigariet, ako aj linku na ich výrobu. Pri akcii zaistili tri osobné motorové vozidlá, vysokozdvižný vozík a kamión. Predpokladaná hodnota týchto zariadení a komponentov predstavuje sumu 1,2 milióna eur,“ uviedla Adamčíková.

Nelegálnu výrobňu cigariet v Nižnej Polianke v okrese Bardejov odhalili v pondelok (19. 10.) kriminalisti finančnej správy (FS). Zaistili tam viac ako 2,3 milióna kusov nezákonne vyrobených cigariet. Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) vyčíslil únik na spotrebnej dani na približne 714.000 eur. Priamo pri nelegálnej výrobe zadržali desať cudzincov. TASR o tom informovala hovorkyňa FS Drahomíra Adamčíková. „Pri kontrole priestorov objektu a priľahlých pozemkov v bývalom areáli poľnohospodárskeho družstva našli zariadenie s príslušenstvom na rezanie, fermentovanie, sušenie tabaku, komponenty slúžiace na výrobu cigariet, ako aj linku na ich výrobu. Pri akcii zaistili tri osobné motorové vozidlá, vysokozdvižný vozík a kamión. Predpokladaná hodnota týchto zariadení a komponentov predstavuje sumu 1,2 milióna eur,“ uviedla Adamčíková. Kriminalisti finančnej správy podľa jej slov objavili viac ako 2,3 milióna kusov nelegálnych cigariet a asi 6000 kilogramov tabaku. „Únik na spotrebnej dani vypočítali približne na 714.000 eur. Prešov, 21. októbra 2020.
Foto: TASR - KR PZ v Prešove


Kriminalisti finančnej správy podľa jej slov objavili viac ako 2,3 milióna kusov nelegálnych cigariet a asi 6000 kilogramov tabaku. „Únik na spotrebnej dani vypočítali približne na 714.000 eur. Priamo pri nelegálnej výrobe zadržali desať osôb z Lotyšska, Poľska, Bieloruska a Ukrajiny. Vyšetrovateľ finančnej správy ich obvinil zo spáchania zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov formou spolupáchateľstva podľa Trestného zákona,“ dodala Adamčíková s tým, že v prípade dokázania viny páchateľom hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.