Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mladíci okradli dôchodkyňu, peniaze minuli v erotickom salóne

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Oboch mladíkov po spáchaní skutku následne zadržali policajti v utorok (15.1.) popoludní.

Zemplínske Hámre 17. januára (TASR) - Zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody obvinil humenský policajný vyšetrovateľ dvoch mladíkov zo Zemplínskych Hámrov, okres Snina. Jeden z nich mal v pondelok (14.1.) okradnúť v spomínanej obci staršiu ženu o 2645 eur.

Starší z obvinených (21) si údajne približne o 21.15 h vypýtal od 82-ročnej dôchodkyne na dvore pri jej rodinnom dome peňaženku. "Keď mu povedala, že peňaženku nemá, chytil ju okolo pliec a zvalil na zem. Žena začala volať o pomoc, a preto jej rukou zakryl ústa, pričom jej následne z vrecka kabáta zobral peňaženku, v ktorej bolo 2645 eur," uviedol na margo prípadu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik s tým, že spomínaný mladík sa dal následne na útek. K zraneniu dôchodkyne nedošlo.

Dodal, že okradnutá dôchodkyňa mala odcudzenú hotovosť pripravenú na kúpu dreva. Mladíka, ktorý mal kradnúť, čakal na ceste v obci mladší obvinený (18). "Spolu potom odišli do Humenného, kde ulúpené peniaze minuli v erotickom salóne," priblížil Džobanik.

Oboch mladíkov po spáchaní skutku následne zadržali policajti v utorok (15.1.) popoludní. Po vznesení obvinenia a vykonaní potrebných procesných úkonov ich následne umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na ich vzatie do väzby.