Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Výmena mosta cez víkend skomplikuje dopravu vo Zvolene

Ilustračná foto FOTO TASR/Michal Svítok

Polícia odporúča použiť trasy mimo mesta, aby sa vodiči vyhli prípadným kolónam.

Zvolen 6. marca (TASR) - Frekventovanú križovatku ciest Lučenecká a Neresnická pod Zvolenským zámkom opäť cez víkend uzatvoria. Dôvodom je výmena železničného mosta. Obchádzková trasa povedie cez obec Lieskovec. Podľa informácií z Mestského úradu vo Zvolene, most uzatvoria v sobotu, 9. marca o 6:00 hod a premávku plánujú obnoviť v nedeľu 10. marca po 18:00 hod.

Železničný most stavbári demontovali začiatkom februára pre výstavbu mimoúrovňovej križovatky. Cestu popod most prebudujú na štvorpruhovú, preto musia železničný most predĺžiť.

V uvedenom čase nebude možný prejazd v smere od Krupiny do centra Zvolena, pričom cestná doprava bude presmerovaná po novej dočasnej komunikácii na cestu I/50 a po ulici Lučenecká cesta na obchádzku cez obec Lieskovec, s pokračovaním po ceste III/066022, cez ulicu Lieskovská cesta a po ulici J. Jesenského až k svetelnej križovatke pri hoteli Poľana.

Doprava v smere od Lučenca bude navedená na obchádzku cez Lieskovec dopravnými značkami umiestnenými pred križovatkou ciest I/50 a III/066022. Uvedené dopravné obmedzenie sa týka aj víkendových spojov MHD Zvolen, smerujúcich z centra mesta do mestskej časti Sekier.

Obmedzená doprava však čaká vodičov aj v ďalších dňoch. „Z dôvodu zvárania mostnej konštrukcie bude na ceste obmedzená doprava od 11. do 13. marca. Z centra mesta v smere na Lučenec bude presmerovaná zo súčasných dvoch, do jedného jazdného pruhu,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Vodičom najmä nákladnej dopravy preto polícia odporúča použiť inú trasu na tranzit – mimo mesta Zvolen, aby sa nevytvárali kolóny hlavne nákladných automobilov a nevznikala zložitá dopravná situácia pri prejazde uvedeným úsekom.

Celá stavba mimoúrovňovej križovatky by mala byť hotová do konca roku. Staviteľ plánuje do jej ukončenia ešte niekoľko uzávierok, o ktorých bude verejnosť včas informovať.