Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Krízový štáb vyhlásil v osade Hlboké mimoriadnu situáciu

Hasiči zasahujú na mieste explózie a požiaru v továrni na výrobu výbušnín v Riazanskej oblasti na juhu Ruska 22. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Mesto pripraví pre rodičov a preživších členov rodiny náhradné ubytovanie v nocľahárni aj stravu.

Liptovský Mikuláš 22. októbra (TASR) - Krízový štáb mesta Liptovský Mikuláš vyhlásil v piatok pre tragický požiar v osade Hlboké mimoriadnu situáciu. Štáb tiež prijal opatrenia na pomoc pre rodičov a preživších členov rodiny z vyhoreného príbytku. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Mesto poskytne rodine náhradné ubytovanie v nocľahárni v Hlbokom, stravu prostredníctvom Slovenského Červeného kríža a oblečenie," doplnila hovorkyňa.



V osade Hlboké v Liptovskom Mikuláši došlo v piatok k požiaru jednoduchej stavby. Zahynuli pri ňom dve deti, ďalšiu maloletú osobu previezli zdravotní záchranári do nemocnice. Požiar likvidovali hasiči z Liptovského Mikuláša, Ružomberka aj Liptovského Hrádku.
Na snímke požiarom zdevastované zvyšky stavby v osade Hlboké, 22. otóbra 2021.
Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová uviedla, že na miesto boli vyslané všetky dostupné policajné hliadky. Rovnako aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Podotkla, že v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. "Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania," skonštatovala.
Na snímke požiarom zdevastované zvyšky stavby v osade Hlboké, 22. otóbra 2021.
Foto: Polícia SR - Žilinský kraj