Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Krompachy chcú obnoviť cesty a chodníky za približne 1,3 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa primátorky mesta sa vďaka investícii zvýši bezpečnosť ľudí, ktorí pracujú v tamojších podnikoch a tiež obyvateľov z Hornádskej ulice.

Krompachy 14. januára (TASR) – V tomto roku plánujú v Krompachoch zrekonštruovať chodníky a cesty na troch uliciach za približne 1,3 milióna eur. Primátorka Iveta Rušinová pre TASR potvrdila, že pôjde o ulice SNP, Hornádska a 29. augusta. „Celý taký cestný uzol sa postupne upraví. Ulica SNP ide smerom od centra na železničnú stanicu a tie ďalšie dve ulice smerujú k priemyselným podnikom a mestskej časti, v ktorej býva rómska komunita,“ priblížila.

Samospráve sa podarilo získať dotáciu z európskych fondov v rámci operačného programu ľudské zdroje vo výške približne 900.000 eur. Ďalších zhruba 350.000 dofinancuje mesto z vlastného rozpočtu. V rámci projektu sa zrekonštruujú staré a vybudujú nové chodníky a opravia sa aj cesty na spomínaných uliciach.

„V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie a verím, že na jar by sa mohlo začať s prácami,“ dodala primátorka. Podľa nej sa vďaka investícii zvýši bezpečnosť ľudí, ktorí pracujú v tamojších podnikoch a tiež obyvateľov z Hornádskej ulice. Zároveň sa zlepší spojenie týchto separovaných častí s centrom mesta a prevádzkami, ktoré sa v ňom nachádzajú, ale tiež so základnou školou, zdravotným strediskom či železničnou stanicou.