Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Krompachoch presťahujú do nového

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Maroš Černý

Začiatkom marca bude v nemocnici v Krompachoch slávnostne otvorená štvorpodlažná budova.

Krompachy 25. januára (TASR) - Prevádzka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia krompašskej nemocnice bude vo februári 2022 prerušená, presťahujú ho do nových zmodernizovaných priestorov. Ako informoval riaditeľ nemocnice František Lešundák, prevádzka bude prerušená od 4. februára až do konca mesiaca.

"Posledný príjem pacientky na hospitalizáciu bude 31. januára," dodal Lešundák s tým, že začiatkom marca bude v nemocnici v Krompachoch slávnostne otvorená štvorpodlažná budova. Umiestnená v nej bude gynekologicko-pôrodnícka ambulancia spolu s operačnými sálami, novorodeneckým oddelením, štandardnými a nadštandardnými izbami.

Rodičky budú v tomto časovom rozmedzí presmerované na zdravotnú starostlivosť do okolitých nemocníc s gynekologicko-pôrodníckymi oddeleniami. Týka sa to piatich zdravotníckych zariadení, z toho tri sú v Košickom a dve v Prešovskom kraji. "V Prešovskom kraji ide o Fakultnú nemocnicu s poliklinikou J. A. Reimana Prešov a Nemocnicu Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok. V Košickom kraji je to Nemocnica Košice-Šaca, Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice a Nemocnica s poliklinikou Spišská Nová Ves," uzatvára Lešundák.