Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nemocnica v Krompachoch obmedzuje plánované operácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Pre pacientov s novým koronavírusom nemocnica vyčlenila maximálnu kapacitu lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou.

Krompachy 25. novembra (TASR) – Nemocnica v Krompachoch od štvrtka poskytuje len neodkladnú ústavnú zdravotnú starostlivosť. Znamená to úplné zastavenie plánovanej "bielej" medicíny. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

Rozhodnutie reaguje na príkaz Ministerstva zdravotníctva SR a odráža mimoriadne vážnu situáciu vo vývoji pandémie nového koronavírusu na celom Slovensku. Nemocnica tak prechádza do mimoriadneho režimu.

"Ako subjekt hospodárskej mobilizácie počas mimoriadnej situácie na základe príkazu Ministerstva zdravotníctva SR a v súlade s nariadením vlády Slovenskej republiky sprísňujeme od 25. novembra protiepidemické opatrenia pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. V lôžkovej časti poskytujeme už len neodkladnú zdravotnú starostlivosť," vysvetlil Miroslav Kraus, konateľ spoločnosti.

Pre pacientov s novým koronavírusom nemocnica vyčlenila maximálnu kapacitu lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou. Aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 19 pacientom s novým koronavírusom, z toho piati sú napojení pre veľmi ťažký priebeh ochorenia na umelú pľúcnu ventiláciu. Zdravotná starostlivosť je poskytovaná v urgentných prípadoch aj necovidovým pacientom.