Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

V krompašskej nemocnici zaočkovali proti covidu-19 takmer 400 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Očkovanie je podľa riaditeľa nemocnice Miroslava Krausa prioritou nemocnice a jediným spoľahlivým spôsobom, ako v regióne trvalo eliminovať výskyt nového koronavírusu.

Krompachy 31. mája (TASR) - Nemocnica Agel Krompachy za prvé štyri dni prevádzky svojho očkovacieho centra zaočkovala takmer 400 registrovaných záujemcov. Vakcinačné centrum funguje od 25. mája a očkuje sa vakcínou Pfizer/BioNTech. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, do ktorej nemocnica patrí.

"V našom vakcinačnom centre sme zaočkovali prvou dávkou vakcíny 390 osôb. Najmladší zaočkovaný mal 16 rokov, najstarší 76 rokov. Sme radi, že od samého začiatku činnosti vakcinačného centra je jeho denná kapacita maximálne využívaná. Zaznamenali sme aj niekoľko menších kolapsových stavov bezprostredne po očkovaní, ale tieto boli bez problémov zvládnuté očkovacím tímom," uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Kraus.

Očkovanie je podľa neho prioritou nemocnice a jediným spoľahlivým spôsobom, ako v regióne trvalo eliminovať výskyt nového koronavírusu.

Vakcinačné centrum sa nachádza priamo v nemocnici, otvorené je v pracovných dňoch. Od 1. júna sa upravuje prevádzková doba, očkuje sa od 8.00 h do 15.00 h. Každý záujemca sa musí prihlásiť prostredníctvom webovej stránky korona.gov.sk.