Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Krompašská nemocnica má nové oddelenie dlhodobo chorých

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Michal Svítok

Oddelenie sa v uplynulých mesiacoch stalo súčasťou nemocnice a poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom blízkeho aj širšieho okolia.

Krompachy 7. marca (TASR) - Nemocnica Agel Krompachy prevádzkuje nové oddelenie dlhodobo chorých. Oddelenie sa v uplynulých mesiacoch stalo súčasťou nemocnice a poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom blízkeho aj širšieho okolia. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

"Ukončenie nového objektu pre gynekologicko-pôrodnícke oddelenie a jeho presťahovanie, následné presťahovanie interného oddelenia a uvoľnenie jeho doterajších priestorov nemocnica využila na zriadenie úplne nového oddelenia dlhodobo chorých. Nákladom viac ako 90.000 eur vznikla ošetrovateľská jednotka s 20 lôžkami v prevažne dvojposteľových izbách s kompletne novým vybavením," uviedol riaditeľ krompašskej nemocnice a nemocníc spišského klastra František Lešundák.

Oddelenie dlhodobo chorých sa nachádza v zrekonštruovaných priestoroch na mieste bývalého interného oddelenia. "Otvorením oddelenia sa odbremeňujú akútne lôžka nielen oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, chirurgie, interného oddelenia v našej nemocnici, ale aj neurologické, interné a onkologické oddelenia v tomto regióne. Izby sú vybavené lôžkami, polohovacím kreslom, skrinkou, televízorom a stolíkom pre osobné veci pacientov," priblížila vedúca sestra oddelenia dlhodobo chorých Monika Nehrerová.

Oddelenie dlhodobo chorých poskytuje komplexnú starostlivosť pacientom dlhodobo chorým, po ukončení diagnostického procesu a zvládnutí akútneho stavu, pacientom s chronickými ochoreniami, pacientom po náhlych cievnych mozgových príhodách, onkologickým pacientom, imobilným pacientom či pacientom v terminálnom štádiu života.

"Poskytuje pacientom liečbu bolesti a zmierňovanie príznakov nevyliečiteľnej choroby, rehabilitačnú starostlivosť a paliatívnu starostlivosť. Zároveň poskytujeme rehabilitačnú starostlivosť pacientom po ortopedických a traumatologických operáciách. Metódou práce je komplexné posúdenie pacienta a stanovenie liečebného a rehabilitačného plánu so zameraním sa na zlepšenie sebestačnosti, geriatrická rehabilitácia, nácvik denných činností a aktivizácia. Cieľom je udržanie a zlepšenie aktuálneho stupňa sebestačnosti a zlepšenie kvality života," dodala Nehrerová.