Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Krupinčania by sa tento rok mali dočkať opravy mostu ponad Krupinicu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Účelom naprojektovaného mosta je hlavne previesť miestnu komunikáciu ponad Krupinicu a rozšíriť doterajšiu jednopruhovú cestu na dvojpruhovú so zachovaním chodníka pre peších, približuje mesto.

Krupina 21. januára (TASR) - Obyvatelia Krupiny by sa v tomto roku mali dočkať rekonštrukcie mosta nad riekou Krupinicou na ulici Majerský rad. Most oceľovej konštrukcie s jednopruhovou cestou a lávkou pre peších postavili ako provizórny po povodni v roku 1999 a jeho stavebno-technický stav už v roku 2020 posúdili ako havarijný.

Ako informuje Mestský úrad v Krupine, mesto most ešte 30. októbra 2020 pre cestnú dopravu uzavrelo. „Už na sklonku roka 2020 sa prostredníctvom verejného obstarávania zabezpečil spracovateľ projektovej dokumentácie, ktorý v máji 2021 odovzdal samospráve kompletnú realizačnú dokumentáciu,“ uvádza mesto na svojej stránke.

„Účelom naprojektovaného mosta je hlavne previesť miestnu komunikáciu ponad Krupinicu a rozšíriť doterajšiu jednopruhovú cestu na dvojpruhovú so zachovaním chodníka pre peších,“ približuje.

V rámci stavby sa aktuálne realizujú preložky inžinierskych sietí, pričom verejné obstarávanie na stavbu mosta je v procese ukončenia a s úspešným uchádzačom by malo mesto v dohľadnom čase uzatvoriť zmluvu o diele.