Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Novú atletickú dráhu v Krupine si ako prvé súťažne vyskúšajú deti

Na snímke nový tartanový ovál na futbalovom štadióne v Krupine 4. augusta 2022. Foto: TASR - Jozef Poliak

Podľa primátora vynovený štadión bude teraz slúžiť predovšetkým mladým krupinským atlétom, ktorí sa na celoštátnych súťažiach umiestňujú na popredných miestach.

Krupina 4. augusta (TASR) – Na futbalovom štadióne v Krupine v uplynulých dňoch dokončili nový tartanový ovál. Ako prvé si ho v sobotu (6. 8.) vyskúšajú v rámci bežeckej súťaže deti. Stavba atletickej dráhy bola ukončená po necelom roku a mesto stála takmer 529.000 eur.

"S financovaním nám však pomohol Slovenský atletický zväz, od ktorého sme získali dotáciu 200.000 eur," povedal TASR primátor Radoslav Vazan.

Na štadióne prestavali pôvodnú atletickú dráhu v dĺžke 400 metrov, v aktuálnej zostave štyri dráhy na ovále a šesť dráh na šprintérskej rovinke a tiež sektory na skok do diaľky, skok do výšky, hod oštepom, diskom a vrh guľou.

Postavila sa tiež nová prístupová cesta, plochu štadióna odvodnili drenážami a žľabmi. Vybudovala sa automatická závlaha ihriska a príprava na časomieru.

Podľa Vazana vynovený štadión bude teraz slúžiť predovšetkým mladým krupinským atlétom, ktorí sa na celoštátnych súťažiach umiestňujú na popredných miestach. K dispozícii však bude podľa neho aj ďalším športovcom, ako sú futbalisti či volejbalisti, ale i pre ostatných obyvateľov mesta.