Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Začína sa dlhoočakávaná rekonštrukcia mosta ponad Krupinicu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

účasťou stavby budú aj preložky káblových vedení umiestnených na telese mosta. Bez ich realizácie nie je možné začať s asanáciou mostného telesa, uvádza mesto.

Krupina 23. mája (TASR) - Najväčšou investičnou akciou, ktorá v tomto roku čaká mesto Krupina, je projekt obnovy mosta cez rieku Krupinica. Dôvodom jeho rekonštrukcie je nevyhovujúci stavebno-technický stav, ktorý bol ešte v roku 2020 posúdený statikom stupňom VI, a teda veľmi zlý, a na jeho odporučenie bol uzavretý pre prejazd vozidiel.

Ako uvádza mesto na svojej internetovej stránke, priechodnou odvtedy zostala len lávka pre peších, ktorá je konštrukčne napojená na hlavnú mostnú konštrukciu. "Súčasťou stavby budú aj preložky káblových vedení umiestnených na telese mosta. Bez ich realizácie nie je možné začať s asanáciou mostného telesa," uvádza mesto.

Vybavenie povolení a súvisiace uzavretie zmlúv na vykonanie týchto preložiek značne oddialilo samotné začatie stavby. V súčasnosti sú potrebné zmluvy už uzavreté a uplynulý týždeň sa odovzdalo stavenisko vysúťaženým firmám. Predpokladaná doba realizácie je šesť mesiacov a celková cena predstavuje sumu približne 560.000 eur.