Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

KŠEFTOVALI S IVERMEKTÍNOM: Hrozí im až 8 rokov za mrežami

Na policajnej snímke zadržaný liek Ivermectin Exeltis. Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Krajský vyšetrovateľ za uvedený skutok v piatok vzniesol obvinenie dvom osobám.

Prešov 3. decembra (TASR) - Prešovská krajská kriminálka vo štvrtok (2. 12.) v Humennom realizovala policajnú akciu voči osobám podozrivým zo spáchania zločinu neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami. V súvislosti s nelegálnym obchodovaním s liekom Ivermectin boli počas akcie zadržané dve osoby. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Policajti vykonali domovú prehliadku a viaceré prehliadky iných priestorov a pozemkov. Krajský vyšetrovateľ za uvedený skutok v piatok vzniesol obvinenie dvom osobám. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," uvádza polícia.

Vzhľadom na skutočnosť, že vo veci sú doposiaľ vykonávané úkony trestného konania, nateraz nie je podľa polície možné poskytnúť viac informácií. Ako ďalej informuje, liek Ivermectin Exeltis bol na Slovensku schválený na terapiu troch ochorení, a to črevné infekcie spôsobené červom, infekcie krvi nazývané mikrofilarémia, ktorú spôsobuje červ, a ak lekár pacientovi diagnostikoval svrab.

"Všetky vedecké štúdie, ktoré poukazujú na účinnosť ivermektínu proti ochoreniu COVID-19, obsahujú vážne chyby alebo vykazujú známky manipulácie s dátami," tvrdí polícia.