Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Proti COVID-19 očkujú v Košickom kraji pred aj po sviatkoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V minulom týždni kraj zaočkoval prvou dávkou vakcíny takmer 1340 ľudí. Výjazdová jednotka zaznamenala aj jeden rekord, za utorok 14. decembra zdravotníci zaočkovali v teréne 1230 ľudí.

Košice 20. decembra (TASR) – Očkovanie proti ochoreniu COVID-19, ktoré zabezpečuje Košický samosprávny kraj (KSK), bude pokračovať pred aj po Vianociach. Krajské očkovacie tímy budú k dispozícii tento týždeň do štvrtka (23. 12). Po Vianociach v pondelok a utorok (27.-28. 12.) sa otvoria brány očkovacích centier v Košiciach, Michalovciach a v Spišskej Novej Vsi. Informoval o tom v pondelok Úrad KSK. Pred sviatkami a v týždni pred Novým rokom bude v obciach a mestách v kraji jazdiť očkovací autobus.

"Zdravotníci budú očkovať tesne pred sviatkami, ako aj bezprostredne po nich. Túto možnosť budú môcť využiť aj ľudia, ktorí prídu na sviatky domov z iných miest či krajín, ale aj tí, ktorí doposiaľ nad očkovaním váhali," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Kraj je pripravený začať očkovať aj novú vekovú kategóriu - deti od päť do 11 rokov. "Toto očkovanie spustíme hneď, keď nám ministerstvo zdravotníctva poskytne potrebné inštrukcie. Prebiehať by malo vo veľkokapacitnom centre v Košiciach za prítomnosti pediatra," doplnil Trnka.

V minulom týždni kraj zaočkoval prvou dávkou vakcíny takmer 1340 ľudí. Výjazdová jednotka zaznamenala aj jeden rekord, za utorok 14. decembra zdravotníci zaočkovali v teréne 1230 ľudí. Počas aktuálneho týždňa budú očkovať napríklad v Rožňave, Trebišove, Dobšinej, Kráľovskom Chlmci, Kluknave, Koromli, Priekope a ďalších 24 miestach.

Ešte pred Vianocami kraj očkovanie zrealizuje aj v troch košických nákupných centrách, v Spišskej Novej Vsi očkovaciu kóju otvoria v obchodnom stredisku. Po sviatočnom víkende bude v pondelok a utorok v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach a v utorok aj v Michalovciach a Spišskej Novej Vsi.