Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Cesta spájajúca Plechotice s Čeľovcami je zrekonštruovaná

Na archívnej snímke obnova úseku cesty medzi obcami Plechotice – Čeľovce v okrese Trebišov. Foto: TASR Roman Hanc

Celkovo prešlo opravou v rámci okresu 11 kilometrov ciest.

Plechotice 7. júla (TASR) – Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruoval cestu III. triedy v Trebišovskom okrese medzi obcami Plechotice a Čeľovce, ako aj úsek medzi Plechoticami a Malým Ruskovom, ktorý je časťou obce Nový Ruskov. Cesta bola poškodená povodňami, nachádzalo sa na nej množstvo výtlkov a na mnohých miestach bolo poškodené aj podložie. Informovala o tom v stredu hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

„V máji sme zrekonštruovali cestu medzi Plechoticami a Malým Ruskovom, pred letnými prázdninami sme stihli ukončiť aj opravu nadväzujúceho úseku v smere na obec Čeľovce. Najväčším problémom na tomto úseku bol nefunkčný priepust v smere na Nový Ruskov, pre ktorý dochádzalo pri intenzívnejších dažďoch k zaplavovaniu časti cesty. Súčasťou rekonštrukcie preto bola aj oprava tohto priepustu a sfunkčnenie odvodnenia,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Celkovo prešla rekonštrukciou cesta v dĺžke 3,2 kilometra. Pri obidvoch úsekoch išlo o komplexnejšiu opravu vrátane podložia cesty.

V úseku v smere na Nový Ruskov zrekonštruovali cestu v dĺžke takmer jedného kilometra. Opravený bol priepust, podložie cesty aj krajnice a osadené boli nové zvodidlá. Rekonštrukciu financoval kraj z úveru z Európskej investičnej banky (EIB) vo výške 123.000 eur.

Na archívnej snímke obnova úseku cesty medzi obcami Plechotice – Čeľovce v okrese Trebišov.
Foto: TASR Roman Hanc


Keďže na pokraji životnosti bol aj nadväzujúci úsek v smere na Čeľovce, KSK vyčlenil na jeho opravu dodatočné finančné prostriedky. Cesta prešla tzv. súvislou opravou v dĺžke 2,2 kilometra, spevnené bolo poškodené podložie, upravené boli krajnice a pribudol nový asfaltobetónový koberec. Oprava tejto časti cesty stála 175.000 eur, financovaná bola z krajského rozpočtu.

V Trebišovskom okrese v uplynulých týždňoch ukončili aj opravy ďalších ciest, napríklad úsek od križovatky I/79 po ceste III/3693 do Novej Viesky, cesta III/3714 v úseku Kráľovský Chlmec – Boľ, úsek Solnička – Poľany aj cesta v intraviláne obce Malé Ozorovce. Celkovo prešlo opravou v rámci okresu 11 kilometrov ciest.